QUE ES INDEPENDENCE TRECK?

SORTIDES DE SENDERISME D'AMICS AMB BONA TECA I BONA COMPANYIA. M'AGRADARIA COMPARTIR AMB TOTS VOSALTRES LA MEVA AFICIÓ PURAMENT AMATEUR PER LA FOTOGRAFIA, DELS LLOCS, PAISATGES, GENT I SITUACIONS QUE M'HAN FASCINAT DURANT MOLTS ANYS. UN PROJECTE DE PRESENT I FUTUR PER GAUDIR DEL SENDERISME I DE LA NATURA I UNA FINESTRA AL PASSAT PER FER UN REPAS DELS LLOCS QUE JA CONEIXEM.


TONI CARRANZA

diumenge, 18 d’agost del 2013


TOUR DEL MONT BLANC




DIA 1
Arribada a Xamonix (o a Courmayeur), amb el transport que hagis triat. Temps per passejar per la capital dels Alps i preparar les bosses amb calma.
Trobada amb el guia l’endemà al matí, a les 10h30 a Courmayeur, a l’estació d’autobusos (Piazzale Monte Bianco). Si fas nit a Xamonix, pot agafar un autobús que fa aquest recorregut, pregunta’ns els detalls o ves al web http://www.savda.it/it/67/courmayeur-chamonix.php.
DIA 2. Trasllat a Courmayeur. Arp Nouva – Col Ferret - La Peule
Des de Xamonix, trànsfert a Courmayeur, la capital alpina d’Itàlia i d’allà petit trajecte a Arp Nouva, a la Vall Ferret italiana. Des d’aquí, carregarem la mula amb els bagatges i començarem la travessa, primer cap al Gran Col Ferret (2537m), frontera entre França i Suïssa, just a sota la Tête de Ferret. Panorama excepcional amb un primer plànol dels grans cims de les Grans Jorasses, el Mont Dolent... al peu del qual s’estenen les seves magnífiques glaceres... paisatge de grans valls i muntanyes glaciars, un inici de la travessa apustuflant! Vistes espatarrants del Mont Blanc, les Grandes Jorasses, el Mont Dolent, les glaceres de Pré de Bar i de Triolet, els Grands Combins i el Vélan. Des del Col Ferret, baixem per territori suïs fins a la granja-refugi de La Peule, a on es pot visitar la fàbrica artesana de formatge de muntanya.
Nit a refugi- granja a La Peule, a 2071m, un indret de privilegi.

Desnivells aproximats : +770 m. de pujada i -470m de baixada. Distància de 9km. Temps efectiu de marxa de 4h. 
DIA 3. La Peule- Vall Ferret – La Fouly – Les Arlaches – Issert – Champez-Lac

Dia per gaudir dels itineraris per prats, boscos i poblets de la Vall Ferret suïssa amb la seva antiga arquitectura notable a La Fouly. Vistes espectaculars al Mont Dolent i l’A Neuve i les seves glaceres, i de les Aiguilles Rouges. Ens deixarem encisar per un recorregut preciós i que ens convida a contemplar la bellesa bucòlica helvètica fins a el boscós poblet de Champex...
Nit a Gîte d’Étape a Champex-Lac, en un entorn bucòlic.

Desnivells aproximats : +400 m. de pujada i -1000m de baixada. Distància de 21km. Temps efectiu de marxa de 7h. 
DIA 4. Champex – Bovine - Col de la Forclaz - Trient

Avui recorrerem un camí que és una balconada sobre les valls als nostres peus... vistes sobre la Vall del Rhône suïssa, els Grands Combins i les Dents du Midi i la glacera de Trient. En mig del camí, aturada gustosa a la granja de Bovine... qui es podrà resistir a l’olor de la pastisseria acabada de fer?? Descens per boscos fins al Col de la Forclaz i d’allà fins al poble de muntanya de Trient, envoltat per muntanyes.
Nit a Gîte d’Étape a Trient, especialitat en fondues...

Desnivells aproximats : +615 m. de pujada i -750m de baixada. Distància de 18km. Temps efectiu de marxa de 6h. 
DIA 5. Trient – Col de Balme – Mont-Roc

Des de Trient, pujada fins al Col de Balme (2191m), a on deixarem Suïssa i entrarem a França. Vistes embadalidores des del coll, sobre la Vall de Chamonix al peu d’una desfilada de muntanyes que saturen la imaginació dels muntanyencs i muntanyenques: el Brévent i les Aiguilles Rouges, l’Aiguille du Chardonnet, la Verte et Els Drus, les Aiguilles de Chamonix, l’Aiguille du Midi, la Blanche de Peuterey, el Mont Blanc du Tacul, el Mont Maudit, el Mont Blanc, la Dôme i Aiguille du Goûter... cims imposants i crestes i moles de granet i glaceres... sense paraules!!
Descens suau fins a Mont-Roc, al final de la Vall de Xamonix i d’allà al veí Argentières.
Nit a Gîte d’Étape a Argentière (1100m).

Desnivells aproximats : +900 m de pujada i -1120m de baixada. Distància de 17km. Temps efectiu de marxa de 6h. 
DIA 6. Mont-Roc – Chamonix – Col de Voza (1653m)- Bionassay

Seguim vora el riu i en 2-3 hores arribem a Xamonix. Un cop aquí, pots optar per fer un tram de l’itinerari en ràfting en lloc de caminar! Aquesta activitat, dirigida pels guies oficials de Xamonix, té una durada aproximada d’1 hora (i a més, el temps per preparar-se i atendre les explicacions dels guies). Aquesta activitat és opcional (si vols, pots seguir el tram a peu) i gratuïta.
Al punt a on s’acaba l’activitat de ràfting es tornarà a trobar tot el grup i continuarem plegats fins al Col de Voza i d’allà al Refugi de Bionassay. Vistes de la glacera de Bionnassay i la seva Aiguille, el Mont Joly, Vorassey i Tricot.
Nit a la granja-refugi de Bionassay,a cota 1315m.


Desnivells aproximats : +350 m de pujada i -700m de baixada. Distància de 20km. Temps efectiu de marxa de 6h. 
DIA 7. Bionassay - alpage de Miage – Les Contamines

Camí per boscos, prats alpins i granges de muntanya. Vistes sobre els Dômes de Miage , l’Aiguille de Bionnassay i el Rocher du Bonhomme.
Nit a bonic Xalet-Refugi a Les Contamines a cota 1460m.

Desnivells aproximats : +460 m de pujada i -480m de baixada. Distància de 15km. Temps efectiu de marxa de 5h. 
DIA 8. Les Contamines. Final de travessa

Darrera etapa de retorn... baixada panoràmica fins al poble de Les Contamines-Montjoie. Darreres vistes del MontBlanc, Dômes de Goûter i Miage, la Bérengère, l’Aiguille de Bionnassay , de Tré la Tête, le Buet i les Aiguilles de Warens
Després del pícnic, trànsfert fins a l’aeroport de Ginebra i final de travessa. Vol de tornada i arribada a Barcelona. 

Desnivells aproximats : +400 m de pujada i -710m de baixada. Distància de 4km. Temps efectiu de marxa de 4h.












































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada